Over ons webp

Over ons

Help ons helpen!

Alleen met jouw hulp kunnen wij huisdieren die in probleemsituaties zitten helpen en ondersteunen. 

Wij maken ons sterk voor huisdieren en hun welzijn, de gezondheid en hun veiligheid

Stichting Sterk voor Dieren is een non-profit organisatie die zich sterk maakt voor huisdieren waarvan het welzijn, de gezondheid en/of veiligheid in het geding is. Door huisdiereigenaren te  ondersteunen willen wij  dat de huisdieren dat krijgen wat ze verdienen, namelijk een goed, veilig en gezond leven. 

De stichting kan huisdiereigenaren ondersteunen door het bijdragen in de noodzakelijkste medische kosten, de kosten van een crematie of het geven van dierenvoeding. Om zoveel mogelijk hulpvragen op te vangen zal de stichting samenwerking zoeken met collega-dierenwelzijnsorganisaties, dierenartsen en andere relevante organisaties of bedrijven.

De stichting maakt zich ook sterk wanneer deze dierenverwaarlozing signaleert en zal dan in actie komen, zowel bij huisdieren als bij commerciële fok.

Sterk voor Dieren richt zich hoofdzakelijk op huisdieren in Nederland, maar zal mogelijk ook handelen in situaties die zich voordoen in het buitenland om op dat moment hulp te bieden.

Ons verhaal

Wij zijn Wilma, Malinda, en Marion.  Samen delen wij een gezamenlijke passie, overtuiging en gedrevenheid om op te komen voor dieren die door het noodlot in de problemen zitten of zijn gekomen. Daar kunnen we simpelweg gewoon niet tegen. Tijd voor actie! Tijd voor Stichting Sterk voor Dieren.

In de maatschappij zien wij dat er enorm veel mensen en dus ook dieren in nood zitten. Zowel door financiële omstandigheden, maar ook door medische en geestelijke noodsituaties. Natuurlijk kunnen we zeggen, dan maar het huisdier de deur uit!  Ja, dat kan natuurlijk, maar dat is niet hoe het moet werken, vinden wij. Wat is een mens zonder dier en andersom. Een huisdier is een steun en toeverlaat, een vriend, een maatje, een kindje, noem het maar op. In ieder geval: onmisbaar!

En wij, als stichting, willen ons inzetten om zoveel mogelijk leed voor huisdieren te beperken.

Wie zijn wij?

Wilma

Wilma de Joode

Voorzitter

"In het asiel heb ik gezien hoe moeilijk het voor mensen is om hun dier weg te moeten doen omdat ze het financieel niet meer aan kunnen. Vreselijk verdrietig voor zowel het dier als het baasje."

Malinda Mulders

Malinda Mulders

Penningmeester

"Naast honden heb ik een grote passie voor paarden, ook al vanaf jonge leeftijd was ik hier verzot op."

Marjon van Berkum

Marion van Berkum

Secretaris

"Als kind had ik, door ziekte in het gezin, geen huisdier. Later kwamen diverse lieverds op mijn weg, o.a. 16 jaar lang Labrador Dobey. Sinds twee jaar Labrador Charlie. Beiden herplaatsers."

Steun ons en word donateur! Alvast hartelijk dank voor je gift!

Contact

Molenkamp  21
4171 BT Herwijnen

Anbi algemeen nut beogende instelling
Dierenlot2