Wilmadejoode

Wilma de Joode

Voorstellen voorzitter

Mijn naam is Wilma de Joode. Al van kleins af aan ben ik dol op dieren. Thuis hadden mijn ouders geiten, kippen, katten en ik ben opgegroeid met Duitse Herders. Dieren zijn altijd mijn grote liefde geweest.

Toen ik in 2000 naar Bosnië vertrok om daar vrijwilligerswerk te doen voor mensen had ik niet kunnen bedenken wat het mij allemaal zou brengen. Door mijn Reikiwerk in Bosnië ben ik gaan werken met en voor de zwerfhonden in het door oorlog verwoeste land. In Bosnië kwam ik in aanraking met de duizenden zwerfhonden daar. Het raakte mij enorm en ik besloot een stichting op te richten om deze dieren te gaan helpen. Zeven jaar lang ben ik voorzitter geweest. Minimaal twee keer per jaar organiseerde ik trips naar Bosnië waar we in het asiel gingen werken dat mijn stichting financieel ondersteunde. Castratie- en Educatieprojecten opgezet. Het was een zeer bijzonder zware, intensieve en waardevolle tijd. Mijn leven is in en door Bosnië ingrijpend veranderd. In positieve zin want ik vond mijn passie en dat waar ik goed in ben.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Bosnië kwam ik als asielbeheerder in Nederland te werken. Ik had geen diploma maar werd aangenomen op basis van mijn ervaring. Werken met vrijwilligers, met honden, met herplaatsen, pr en contacten leggen. Ik haalde al snel het benodigde diploma. Ruim tien jaar ben ik beheerder geweest van het asiel. Ik heb ondertussen al heel wat opleidingen, workshops en lezingen gevolgd betreft hondengedrag. In het asiel heb ik gezien hoe moeilijk het voor mensen is om hun dier weg te moeten doen omdat ze het financieel niet meer aan kunnen. Vreselijk verdrietig voor zowel het dier als het baasje.

Sinds ik vanaf augustus 2019 weg ben bij het asiel was het mijn droom om met een eigen stichting huisdieren te helpen van mensen die het financieel zwaar hebben. Op 3 februari 2021 is mijn grote wens uitgekomen en bestaat Stichting Sterk voor Dieren. Ik ben er zeker van dat het werk van de stichting veel zal gaan betekenen voor huisdieren en hun baasjes die onze steun hard nodig hebben.

OPLEIDINGEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS
2020 – Instructeur 1 Martin Gaus Academy
2020 – Pet college: Let\’s go banana\’s. Over hondenpubers (Judith Lissenberg)
2020 – Hormonen! De invloed op de ontwikkeling van de jonge hond (Sam Turner)
2020 – Pet college: Hap, Click, Weg (Judith Lissenberg)
2019 – Vechtende honden uit elkaar halen workshop (Tinley)
2018 – Dog Detective workshop (Sarah Fisher)
2017 – Een uitvallende hond in huis (Monique Bladder)
2012 – T-Touch gezelschapsdieren training (Sarah Fisher)
2011 – Honden en Kattenbesluit (Aeres Training centre Barneveld)
2011 – ABA Algemene basis opleiding voor africhters (Dogvision/Tinley)
2011 – T-Touch workshop (Sarah Fisher)
2011 – Leiden of Lijden workshop (Arvid van Putten)
2011 – Kattengedrag  (Gaus academie. Sonja van Leeuwen)
2008 – Workshop T-Touch voor honden (Marjolein Prins)
2001 – Touch for Health 1 t/m 4 (Ingrid van Niekerk)
1992 – Reiki 1 & 2

Steun ons en word donateur! Alvast hartelijk dank voor je gift!

Contact

Molenkamp  21
4171 BT Herwijnen

Anbi algemeen nut beogende instelling
Dierenlot2